Copy of Vijf dagen Amalfi Kust

IMG_5047.jpg
IMG-4909.JPG

Het was bijna tien jaar geleden dat ik nog in Italië was geweest en ik tel nu al af naar een volgende keer! De Amalfi Kust is een droomweg om te rijden in Italië. Ondanks zijn populariteit heeft deze streek toch zijn authenticiteit kunnen behouden. De smalle wegen maken het niet altijd even makkelijk om vlot op je volgende bestemming te geraken, maar de schoonheid van de streek laat je snel al je file leed vergeten.

We vlogen van Brussel rechtstreeks op Napels, waar we met onze huurauto door reden naar Salerno. Daarna verbleven we nog een nacht in Amalfi, Positano, Sorrento en twee nachten in Napels.

De Amalfi Kust is een populaire strandbestemming, maar als je je strand dagen eens wilt onderbreken, moet je zeker een stop maken in Pompeii. Je zal er, afhankelijk hoe lang je er wilt rond lopen, drie uur tot een hele dag voor nodig hebben. Neem in de zomer zeker voldoende water en zonnecrème mee.  

Schrikt een stevige hike jou niet af? Trek je wandelschoenen aan en beklim de Vesuvius. Je hebt op de top een prachtig uitzicht over de kuststreek.

In Italië kan je op elke hoek van de straat heerlijk eten. Maar deze restaurants zijn ons bijgebleven:

✶ Porto a Marina in Sorrento, deze zaak wordt gerund door broers die overdag vis gaan vangen en deze vangst ‘s avonds vers serveren

✶ Mimi alla Ferrovia in Napels

✶ Osteria Dedicato a mio Padre in Salerno

IMG_4881 copy.jpg
Stephanie Beyens